Relax DÝŇOVÁ POLÉVKA S ČERVENOU ČOČKOU A LAHŮDKOVÝM DROŽDÍM od Kristýny Martínkové

DÝŇOVÁ POLÉVKA S ČERVENOU ČOČKOU A LAHŮDKOVÝM DROŽDÍM od Kristýny Martínkové

DÝŇOVÁ POLÉVKA S ČERVENOU ČOČKOU A LAHŮDKOVÝM DROŽDÍM od Kristýny Martínkové post thumbnail image

PODZIMNÍ RECEPT OD KRISTÝNY MARTÍNKOVÉ JE TU! Zpříjemněte si chladné podzimní dny voňavou dýňovou polévkou. Bílkoviny pokrmu dodá červená čočka, která je velice jemná a dobře stravitelná. Je velmi rychle hotová, protože se nemusí dopředu namáčet. Lahůdkové droždí dodá polévce specifickou výraznou chuť.

Porce: 6 porcí

Doba přípravy: 40 minut

Označení: Vhodné pro vegetariány, vegany. Bezlepkové.

Ingredience

  • 1 dýně Hokaido
  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 žlutá cibule
  • 2 větší mrkve
  • 1 větší petržel
  • 1,5 l vody
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 3 lžičky lahůdkového droždí
  • 2 lžíce rostlinné smetany
  • 1 lžička majoránky
  • sůl, pepř

Postup

  1. Dýni, cibuli, mrkev a petržel očistěte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Čočku uvařte podle návodu.
  3. Ve větším hrnci rozehřejte řepkový olej. Osmahněte na něm cibuli, mrkev, petržel a vše dozlatova pár minut opékejte.
  4. Poté přidejte dýni, koření a vše promíchejte.
  5. Do hrnce dejte vodu a směs vařte, dokud není zelenina měkká.
  6. Polévku odstavte a tyčovým mixérem ji zmixujte do hladké konzistence.
  7. Přidejte uvařenou čočku, lahůdkové droždí, smetanu a vařte další cca 3 minuty.
  8. Polévku dochuťte solí, pepřem, majoránkou a podávejte.

Náš tip:

  • Polévku podávejte s opečenu bagetkou pokapanou olivovým olejem.  
Štítky:

Related Post